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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  14/07/1992
Data da última atualização:  14/07/1992
Autoria:  KIRITANI, K.
Afiliação:  Asso Research Station, Wakayama Agricultural Experiment Station.
Título:  Biological studies on the Sitophilus complex (Coleoptera: Curculionidae) in Japan.
Ano de publicação:  1965
Fonte/Imprenta:  Journal of Stored Products Research, v.1, p.169-176, 1965.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  A short review of Japanese contribution on the comparative biology of the Sitophilus complex is given. Many differences between the two species, Sitophilus zeamais and S. oryzae including body size, distribution, food preference, hibernating habit, field infestation, heating, developmental period and flying ability have been found. In S. oryzae, there was great variation in body size among the strains collected from differents countries. Reduction in body size was associated with changes in the male/fermale body size ratio, in flying ability, reproductive incompatibility with S. zeamais and tolerance of crowding. It is concluded that S. oryzae is differentiating into a larger and smaller sized strain, the process representing adaptation to life in stored products, and that the small strain found in Japan represents an advanced stage in this adaptation.
Palavras-Chave:  Japao.
Thesagro:  Entomologia; Inseto; Sitophilus Oryzae; Sitophilus Zeamais.
Thesaurus Nal:  entomology; insects; Japan.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO13896 - 1ADDSP - --96169616
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  07/12/2016
Data da última atualização:  07/12/2016
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  CARVALHO, L. M. J.; CARVALHO, J. L. V. de; MINGUITA, A. P. da S.; RAMOS, S. R. R.
Afiliação:  UFRJ; JOSE LUIZ VIANA DE CARVALHO, CTAA; ADRIANA PAULA DA SILVA MINGUITA, CTAA; SEMIRAMIS RABELO RAMALHO RAMOS, CPATC.
Título:  Nutritional composition of pumpkin (C. Moschata) flours: an experimental study.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: WORLD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 18., 2016. Dublin. Greening the global food supply Chain: through innovation in food science and technology: Book of Proceedings. Dublin: IFSTI, 2016.
Páginas:  p. 629
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  C Moschata; Nutritional composition of pumpkin.
Thesaurus NAL:  flour.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA13420 - 1UPCRA - DD
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